Κέικ βανίλιας με μύρτιλα

Η γλυκόξινη γεύση που έχουν τα μύρτιλα, δένει τέλεια με το άρωμα βανίλιας σε ένα κέικ που δεν καταλαβαίνεις πότε εξαφανίζεται από την πιατέλα!

Χτυπάς στο μίξερ 125 γρ. βούτυρο με 1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη και 1 κουτ.σ. εκχύλισμα βανίλιας και προσθέτεις ένα ένα 3 αυγά. Μόλις ενσωματωθούν προσθέτεις 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό και στο τέλος ανακατεύεις 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Βάζεις σε μια μικρή φόρμα για κέικ που έχεις βάλει λαδόκολλα ή έχεις βουτυρώσει και αλευρώσει ελαφρά το μισό μείγμα και απλώνεις τα μισά περίπου από 200 γρ. φρέσκα μύρτιλα. Καλύπτεις με το υπόλοιπο μείγμα και στην επιφάνεια βάζεις τα υπόλοιπα μύρτιλα. Αν τα αλευρώσεις ελαφρά και είσαι τυχερός δεν πάνε στον πάτο!

Ψήνεις στους 170 βαθμούς περίπου για 45 λεπτά ανάλογα το φούρνο σου. Μόλις κρυώσει μπορείς να κάνεις ένα ελαφρύ γλάσο με άχνη και σταγόνες λεμονιού και να γαρνίρεις το κέικ. 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!    

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια