Χοιρινό με χυμό εσπεριδοειδών

Το χοιρινό σιγομαγειρεύεται μέσα σε χυμούς εσπεριδοειδών και είναι στα καλύτερα του! Οι γλυκόξινες σάλτσες είναι αυτές που ταιριάζουν με όλα τα είδη κρέατος, οπότε να έχεις στο μυαλό σου ότι με τον ίδιο τρόπο μπορείς να φτιάξεις και μοσχάρι ή κοτόπουλο. 

Κόβεις 1 κιλό χοιρινό κρέας σε μεγάλες μπουκιές και το σοτάρεις να πάρει χρωματάκι σε 4-5 κουτ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτεις στην κατσαρόλα 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο, ξύσμα 1 λεμονιού κι 1 πορτοκαλιού, 2-3 κλαράκια φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη, 5-6 κόκκους μπαχάρι, αλατοπίπερο και σβήνεις με το χυμό 1 λεμονιού, 1 πορτοκαλιού κι 1 γκρέιπφρουτ που έχεις διαλύσει μέσα 1 κουτ.σ. μουστάρδα και 1 κουτ.σ. μέλι. Προσθέτεις ζεστό νερό να σκεπάσει το κρέας και σιγοβράζεις μέχρι να μαλακώσει. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ελέγχεις και προσθέτεις όταν χρειάζεται ζεστό νερό. Σερβίρεις με ζυμαρικά, ρύζι ή πατάτες. 

************

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια