Ζεστή παντζαροσαλάτα

Και χρώματα και αρώματα και βιταμίνες σ' ένα πιάτο! Ζεστή παντζαροσαλάτα για τις κρύες μέρες!

Βάζεις σ' ένα τηγάνι 3-4 κουτ.σ. ελαιόλαδο, 1/4 κουτ.γλ. σπόρους κόλιανδρου ή αποξηραμένο κόλιανδρο, ξύσμα πορτοκαλιού, 1/4 πάπρικα γλυκιά, αλάτι και προσθέτεις 500 γρ. βρασμένα παντζάρια σε κομμάτια. Αφήνεις να ζεσταθούν καλά να βγουν τ' αρώματα από τα μυρωδικά και σβήνεις με το χυμό 1 πορτοκαλιού. Μεταφέρεις στο πιάτο και προσθέτεις φέτες από 1 πορτοκάλι


Ανακατεύεις 1 κουταλάκι μέλι, 1 κουταλιά μπαλσάμικο, το χυμό 1 πορτοκαλιού, λίγο ελαιόλαδο και περιχύνεις τη σαλάτα. Σερβίρεις με φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό κι αν θέλεις και λίγα χοντροκομμένα καρύδια.


Χρησιμοποιείς κόλιανδρο στην κουζίνα σου; Είναι ένα μυρωδικό με πολύ ξεχωριστή γεύση, αν και μοιάζει στην όψη με τον μαϊντανό, διαφέρει πολύ. Δίνει μια δροσερή γεύση, όπου τον προσθέσεις, σαν να έχεις βάλει χυμό από διάφορα εσπεριδοειδή!  

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια