Μια χορταστική και θρεπτική σούπα που συνδυάζει λαχανικά, φασόλια και ζυμαρικά και αν θέλεις να την κάνεις πιο πλούσια μπορείς να προσθέσεις μια μικρή ποσότητα ξεροψημένου χοιρινού, πανσέτα ή λουκάνικο. Τρώγεται καυτή κι αν περισσέψει την επομένη τη ζεσταίνεις με την προσθήκη ζωμού και είναι σαν να την έφτιαξες εκείνη τη στιγμή. Είναι μια σούπα που σου δίνει την ευκαιρία να προσθέσεις υλικά που σου αρέσουν και να χρησιμοποιήσεις όλα τα "λίγο από κάτι" που περισσεύουν στο ψυγείο ή στο ντουλάπι από άλλα μαγειρέματα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρεις για λίγα λεπτά 100 γρ. χοιρινή πανσέτα ή λουκάνικο σε κυβάκια να γίνουν τραγανά και τα αφαιρείς σ' ένα πιάτο με το τρυπητό. Προσθέτεις στην κατσαρόλα 2 κουτ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο να πάρει γυαλίσει. Προσθέτεις 1 κλαρί σέλερι ή 2-3 κλαράκια σέλινο ψιλοκομμένο, 2 μεγάλα καρότα σε κυβάκια, 1 πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια 1/2 κούπα αρακά και 1 κούπα φασολάκια πράσινα ψιλοκομμένα και τα σοτάρεις κι αυτά 6-8 λεπτά να μαλακώσουν. Βάζεις 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη, 2 κουτ. σ. πελτέ ντομάτας, 1/4 κουτ.γλ. μπούκοβο (προαιρετικά αν θέλεις καυτερό το μινεστρόνε) και 1 κουτ.γλ. μείγμα ιταλικό καρύκευμα. Προσθέτεις 400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη σε κυβάκια, 250 γρ. χυμό ντομάτας και 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο ή βοδινό καυτό. Βράζεις για 15-20 λεπτά σε μεσαία θερμοκρασία και προσθέτεις στην κατσαρόλα 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια από κονσέρβα που έχεις ξεπλύνει προηγουμένως, 1 κούπα καλαμπόκι κονσέρβα ή κατεψυγμένο και 1 κούπα κοφτό μακαρονάκι.
Βράζεις για 10 λεπτά ακόμα και προσθέτεις 1 κούπα φρέσκο σπανάκι. Σβήνεις την εστία και αφήνεις το φαγητό για 2-3 λεπτά ακόμα. Μόλις το σβήσεις βάζεις στην κατσαρόλα μερικά φύλλα βασιλικού, χυμό 1/2 λεμονιού και δοκιμάζεις για αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρεις στα πιάτα με μερικά ξεροψημένα κυβάκια χοιρινού και τριμμένη παρμεζάνα.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια