Ιταλικό καρύκευμα

Ένα ιδιαίτερο μείγμα αποξηραμένων αρωματικών βοτάνων που δίνει μεσογειακό χαρακτήρα σε όποιο φαγητό προσθέσουμε μια μικρή ποσότητα. 

Βάζεις στο multi ή σε ένα γουδί 2 κουτ.σ. ρίγανη αποξηραμένη, 2 κουτ.σ. βασιλικό αποξηραμένο, 2 κουτ.σ. μαϊντανό αποξηραμένο, 1/2 κουτ.γλ. θυμάρι αποξηραμένο, 1 πρέζα δεντρολίβανο αποξηραμένο, 1 κουτ.γλ. σκόρδο σκόνη, 1 πρέζα φασκόμηλο αποξηραμένο, 1 πρέζα μαντζουράνα αποξηραμένη, 1 πρέζα πιπέρι και 1 πρέζα πάπρικα καυτερή ή μπούκοβο και τα πολτοποιείς όλα μαζί. Αποθηκεύεις το καρύκευμα σε ένα γυάλινο βάζο και προσθέτεις μια μικρή ποσότητα στα πιάτα που θέλεις να δώσεις το άρωμα του. 

Μπορείς να το χρησιμοποιείς σε βραστά ή ψητά λαχανικά, σούπες, βραστό κρέας, ψάρι, σάλτσες, ζυμαρικά, στη σάλτσα ντομάτας για την πίτσα, σε ένα ριζότο, σε βραστό ή ψητό κοτόπουλο, μπιφτέκια ή θαλασσινά.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!  

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια