Τους γεμιστούς χουρμάδες τους δοκίμασα πριν από λίγο καιρό, όταν με κέρασαν λέγοντας μου "Δε θα πιστεύεις τι νοστιμιά είναι αυτή" και εκείνη τη στιγμή είπα "Μα πώς δεν το είχα σκεφτεί εγώ;" Μια μικρή γλυκιά μπουκίτσα που όχι μόνο σου ικανοποιεί την ανάγκη για γλυκό αλλά είναι και υγιεινή και σε χορταίνει. Έλα να δούμε πώς θα τους φτιάξεις κι εσύ.
Για κάθε 20 χουρμάδες θα χρειαστείς 6 κουταλιές φυστικοβούτυρο, 2 κουταλιές μέλι και 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης. Ανακατεύεις το μέλι με το ταχίνι και βάζεις το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει λίγο για να μη στάζει. Ψιλοκόβεις τα φιστίκια και τα βάζεις σ' ένα μπολάκι.
Αν οι χουρμάδες που θα αγοράσεις είναι απύρηνοι ξεκινάς αμέσως κάνοντας μια τομή στη μια πλευρά τους, αλλιώς βγάζεις το κουκούτσι. Γεμίζεις το χουρμά με μια ποσότητα από το φυστικοβούτυρο με το μέλι και βουτάς την πλευρά αυτή στα ψιλοκομμένα φιστίκια να κολλήσουν επάνω. Έτοιμο!
Διατηρείς τους γεμιστούς χουρμάδες στο ψυγείο για να μη μαλακώσει ξανά το φυστικοβούτυρο και αρχίσει να τρέχει.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φυσικά κι άλλα φυτικά βούτυρα όπως ταχίνι, αμυγδαλοβούτυρο, φουντουκοβούτυρο και τους ξηρούς καρπούς που προτιμάς όπως καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια ή ότι άλλο προτιμάς. Επίσης μπορείς να λιώσεις κουβερτούρα και να βουτήξεις μέσα τον γεμιστό χουρμά και μετά να πασπαλίσεις από πάνω ινδοκάρυδο ή κάποιον τριμμένο ξηρό καρπό. Ό,τι κι αν επιλέξεις είναι ένα γλύκισμα που σίγουρα θα ξαναφτιάξεις και θα έχεις στο ψυγείο σου για πρωινό, σνακ ή για κέρασμα.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια