Γλυκιά ομελέτα

 

Γλυκιά ομελέτα έχεις δοκιμάσει; Αν όχι, να δοκιμάσεις! 

Φτιάξε την ομελέτα σου με 2 αυγά, 1 κουτ.σ. γιαούρτι στραγγιστό, 1 λιωμένη ώριμη μπανάνα, λίγο αλάτι και λίγη κανέλα. Βάζεις το μείγμα σε αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή θερμοκρασία και σκεπάζεις με το καπάκι. Σιγοψήνεις μέχρι να πήξει και τη γυρίζεις από την άλλη πλευρά για 1-2 λεπτά.

Μπορείς να τη σερβίρεις με ταχίνι, μέλι, φιστικοβούτυρο, φρέσκα φρούτα, πετιμέζι, σπόρους της αρεσκείας σου ή ξηρούς καρπούς. Γενικά μπορείς τη σερβίρεις με ό,τι σου αρέσει και να της συμπεριφερθείς σαν pancake, δεν παρεξηγεί! (Ναί, παιδί μου και πραλίνα φουντουκιού αν θες βαλ' της!!! 🤫)

Μια άλλη ιδέα είναι να κόψεις 1 μήλο ή αχλάδι σε λεπτές φέτες και να το βάλεις στο αντικολλητικό τηγάνι με λίγο νεράκι να μαλακώσει. Χτυπάς 2 αυγά με 1 κουταλιά γιαούρτι ή λίγο γάλα, λίγο αλάτι, βανίλια και 1/4 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ και ρίχνεις το μείγμα στο τηγάνι. Σκεπάζεις με ένα καπάκι κι αφήνεις την ομελέτα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και να μπορείς να την γυρίσεις. Σβήνεις το μάτι κι αφήνεις 1-2 λεπτά κι από την άλλη μεριά. Σερβίρεις με κανέλα, μέλι και καρύδια


Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια