Το πρώτο κέικ που μπαίνει στο φούρνο κάθε Σεπτέμβρη σημαίνει επίσημα την έναρξη του φθινοπώρου! Το σπίτι ζεσταίνεται και γεμίζει αρώματα. Σήμερα φτιάχνουμε ένα σοκολατένιο κέικ που συνδυάζει τη γλύκα των φρουί γλασέ και το άρωμα των καρυδιών.
Ξεκινάς να χτυπάς στο μίξερ 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος με 1 και 1/2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα. Προσθέτεις ένα ένα 4 αυγά και 1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας.
Κοσκινίζεις 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μαζί με 3 κουτ.σ. σκόνη κακάο και 1 τσιμπιά αλάτι.
Σταματάς το μίξερ και προσθέτεις στο μείγμα εναλλάξ λίγο λίγο από το αλεύρι και κουταλιά κουταλιά 1 κούπα γάλα μέχρι να τελειώσουν, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Στο τέλος ανακατεύεις 200 γρ. φρουί γλασέ σε κομματάκια και 100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα.
Ψήνεις το κέικ στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 1 ώρα. Κάνεις τη δοκιμή με μια οδοντογλυφίδα και μόλις βγεί στεγνή είναι έτοιμο.
Μόλις κρυώσει εντελώς το κέικ μπορείς, αν θέλεις, να το γαρνίρεις με λίγη λευκή κουβερτούρα που έχεις λιώσει σε μπεν μαρί.
Tips: Να θυμάσαι πως για να έχεις πάντα ένα πετυχημένο κέικ όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, να κοσκινίσεις το αλεύρι και να το ενσωματώσεις πάντα με σπάτουλα στο υπόλοιπο μείγμα κι όχι με το μίξερ. Τελευταίο και βασικό είναι να μην ανοίξεις ποτέ το φούρνο αν δεν έχουν περάσει τουλάχιστον 30 λεπτά από τη στιγμή που θα μπει για ψήσιμο!
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια