Τα τρουφάκια λευκής σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης και cranberries είναι γεγονός ότι δημιουργούν μικρές εκρήξεις στο στόμα! Σε ξαφνιάζουν με την πρώτη δαγκωνιά! Η γλύκα της σοκολάτας έρχεται σε αντίθεση με την υπόξινη γεύση των cranberries, και η βουτυρένια υφή τους με τα τραγανά φιστίκια. Το μόνο που έχεις να κάνεις για να το διαπιστώσεις κι εσύ, είναι να τα δοκιμάσεις! Ξεκινάς λιώνοντας σε μπεν μαρί 300 γρ. λευκή κουβερτούρα και την αφήνεις να γίνει χλιαρή. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι λιώνεις 70 γρ. βούτυρο, χωρίς να κάψει και ανακατεύεις με 45 ml. κρέμα γάλακτος και 1 τσιμπιά αλάτι. Αφήνεις κι αυτό το μείγμα να έρθει στην ίδια θερμοκρασία περίπου με την κουβερτούρα. Τα ενώνεις και προσθέτεις 1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας, 1/2 κούπα φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα και 1/2 κούπα cranberries αποξηραμένα χοντροκομμένα κι αυτά. Τα ζυμώνεις όλα μαζί, βάζεις το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες και πλάθεις μπαλάκια. Τα τυλίγεις με ζάχαρη άχνη και μετά τις πρώτες ημέρες, αν περισσέψουν, διατηρείς τα τρουφάκια στο ψυγείο σε αεροστεγώς κλειστό σκεύος.
Τips: Η λευκή κουβερτούρα είναι πιο ευαίσθητη από τη μαύρη και γι' αυτό θέλει προσοχή στο λιώσιμο. Μόλις λιώσει η μεγαλύτερη ποσότητα, απομάκρυνε το κατσαρολάκι από την εστία και ανακάτεψε την με μία σπάτουλα σιλικόνης ή ξύλινη κουτάλα, όχι μεταλλική, μέχρι να λιώσουν και τα πιο μικρά κομμάτια.Μη δοκιμάσεις λευκή σοκολάτα αντί της λευκής κουβερτούρας για ζαχαροπλαστική, γιατί είναι πιο βουτυρένια και θα βγει υδαρές το μείγμα. Πολύ σημαντικό για ν' απορροφηθεί σωστά το βούτυρο είναι να είναι όλα στην ίδια θερμοκρασία.
0 Σχόλια