Αλμυρό cheesecake

Η αλμυρή εκδοχή του cheesecake, είναι η αλήθεια πως κλέβει τις εντυπώσεις σ' ένα τραπέζι. Όταν το δοκιμάσεις σου κλέβει και την καρδιά! Για τη βάση του αλμυρού cheesecake μπορείς να τρίψεις 200 γρ. παξιμάδια με χαρούπι ή κριθαριού στο multi και να τ' ανακατέψεις με περίπου 50 ml νερό και 100 γρ. λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο ή να τα σπάσεις σε χοντρά τρίμματα και να τα βρέξεις με τα υγρά. Στην πρώτη εκδοχή η βάση γίνεται σαν ζύμη και παγώνει στο ψυγείο με αποτέλεσμα να κόβεται πιο όμορφο κομμάτι, ενώ στην άλλη παραμένει πιο τραγανό, αλλά, αφού κοπεί, χάνει το σχήμα του. Ό,τι κι αν επιλέξεις στρώνεις τα παξιμάδια σε ένα τσέρκι 22-24 εκ. και το βάζεις στο ψυγείο. Ανακατεύεις 200 γρ. τυρί κρέμα, 100 γρ. τρίμματα φέτας, 100 γρ. ανθότυρο και λίγο πιπέρι και τα στρώνεις στη βάση από τα παξιμάδια.Καλύπτεις την επιφάνεια με 4-5 κουταλιές σούπας πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας και ντοματίνια κομμένα στη μέση.Βάζεις το cheesecake στο ψυγείο για 1 ώρα, τουλάχιστον, σκεπασμένο με μεμβράνη. Πριν σερβίρεις, προσθέτεις στην επιφάνεια φρέσκια ρίγανη, κάπαρη που έχεις ξεπλύνει καλά και λίγες σταγόνες κρέμα μπαλσάμικο.

Δοκίμασε και τη mini γρήγορη εκδοχή τους με κοπανιστή ανακατεμένη με λίγο στραγγιστό γιαούρτι, πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας, ντοματίνια και φύλλα βασιλικού. Είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν το ούζο, μια κρύα μπύρα ή ένα ποτηράκι ρακί! Αν δε σου αρέσει η κοπανιστή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια πικάντικη φέτα.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια