Η δική μου φανουρόπιτα σε περιμένει να τη δοκιμάσεις και να κρυφοζητήσεις κάτι να σου φανερώσει ο Άγιος, την ώρα που τη φτιάχνεις!
Ακόμα
κι αν δεν πιστεύεις στο έθιμο είναι ένα πεντανόστιμο αρωματικό
νηστίσιμο κέικ που μπορείς να το φτιάξεις οποιαδήποτε στιγμή και να το
απολαύσεις με ένα ζεστό καφεδάκι δίπλα που του ταιριάζει πολύ!
Ανακατεύεις για 2-3 λεπτά 200 ml ελαιόλαδο με 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική και προσθέτεις το ξύσμα 1 πορτοκαλιού, 1 κουταλάκι κανέλα και 1/2 κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο. Τέλος προσθέτεις το 250 ml χυμό πορτοκάλι και ανακατεύεις λίγο ακόμα.
Αλευρώνεις ελαφρά 100 γρ. σταφίδες και τις προσθέτεις στο μείγμα μαζί με 80 γρ. καρύδια χοντροκομμένα και 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Βάζεις το μείγμα σε λαδωμένο κι αλευρωμένο ταψάκι 24-26 εκ. και ψήνεις 50-55 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Μόλις κρυώσει πασπαλίζεις την πίτα αν θέλεις με ζάχαρη άχνη. Δε μετράει ως επιπλέον υλικό γιατί είναι ζάχαρη τριμμένη.
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια