Κέικ με πετιμέζι και σταφύλια

Ένα κέικ σαν τεράστιο μουστοκούλουρο! Δε χρειάζεται καθόλου ζάχαρη αφού όλη τη γλύκα την παίρνει από το πετιμέζι και διατηρείται πολλές ημέρες σαν να είναι της στιγμής! Επιπλέον δε χρειάζεται μίξερ οπότε δεν έχεις μετά να πλένεις πολλά στην κουζίνα.


Σε ένα μπολ ανακατεύεις 1 κούπα ελαιόλαδο, 1 κούπα πετιμέζι, 3 αυγά, 1 κουτ. γλ. κανέλα, λίγο γαρίφαλο και προσθέτεις 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα από 1 πορτοκάλι και στο τέλος 3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο.Ανακατεύεις στη ζύμη 1 κούπα σταφύλια χωρίς κουκούτσια και βάζεις σε ταψάκι 22 εκ. που έχεις λαδώσει και αλευρώσει ή σε φόρμα σιλικόνης.

Βάζεις στην επιφάνεια του κέικ λίγα ακόμα σταφύλια και ψήνεις στους 170 βαθμούς περίπου 45 λεπτά, αναλόγως το φούρνο σου.Αφήνεις να κρυώσει και αν θέλεις γαρνίρεις μ' ένα απλό γλάσο που θα φτιάξεις ανακατεύοντας λίγη ζάχαρη άχνη και λίγες σταγόνες νερό ή λεμόνι μέχρι να δημιουργηθεί ένα πηχτό γλάσο.


Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!    

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια