Τα τρουφάκια είναι πάντα στην εποχή τους!
Λιώνεις
σε μπεν μαρί 250 γρ. κουβερτούρα μαύρη, 250 γρ. κουβερτούρα γάλακτος και 125 ml κρέμα γάλακτος να ομογενοποιηθούν και αφήνεις 1 ώρα εκτός ψυγείου θα έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατεύεις με 100 γραμ. χοντροτριμμένα φουντούκια, 150 γρ. γκοφρέτες σπασμένες, 1 σφηνάκι κονιάκ ή το λικέρ που σου αρέσει -εγώ προτιμώ το λικέρ καφέ που δίνει μεγαλύτερη ένταση στη σοκολάτα- και
βάζεις στο ψυγείο 1-2 ώρες το πολύ να σφίξει το μείγμα. Όχι παραπάνω από δύο ώρες γιατί θα σφίξει πολύ και δε θα πλάθεται εύκολα. Πλάθεις
τρουφάκια και τα καλύπτεις αμέσως με τρούφα, ξηρούς καρπούς, κακάο ή άχνη.
Διατηρείς στο ψυγείο και λίγο πριν τα σερβίρεις μπορείς να τα αφήσεις σε θερμοκρασία δωματίου.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
3 Σχόλια
Κάνω τρουφάκια για πολλές περιστάσεις, όπως περιγράφεις κι εσύ, πάντα υπάρχει ευκαιρία να γλυκάνεις κάποιον κι η περίσταση δεν απολείπει!! Τώρα θα δοκιμάσω οπωσδήποτε τη δική σου συνταγή, τη βρήκα εξαιρετική! Μπράβο Μαίρη μου, είναι τέλεια τα τρουφάκια σου και πολύ λαχταριστά!! 🫶♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ πολύ Ασημένια μου! Με χαρά θα περιμένω να μου πεις εντυπώσεις! Σε φιλώ!
ΔιαγραφήΑγαπημένα τρουφάκια,τέλεια συνταγή.Ευχαριστώ πάρα πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφή