Και σήμερα θα σου δείξω πως θα κάνεις το ψαράκι σου τηγανιτό, που σου αρέσει και το λιγουρεύεσαι, αλλά αποφεύγεις τα τηγανιτά γενικά και το στερείσαι έτσι...
Αλευρώνεις τα ψαράκια σου, αφού τα έχεις αλατίσει ελαφρά, και τα τινάζεις καλά να φύγει όλο το περιττό αλεύρι. Στρώνεις λαδόκολλα, στο τηγάνι σου και στρώνεις τα ψαράκια. Τα περιχύνεις με 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο και τα καλύπτεις με άλλο ένα φύλλο λαδόκολλα.
Ψήνεις σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία για λίγα λεπτά μέχρι να δεις ότι παίρνουν χρυσαφένιο χρώμα. Τα γυρίζεις, όπως είναι μαζί με τις λαδοκολλες, με ένα πιάτο ή ένα καπάκι να τηγανιστούν κι από την άλλη μεριά για λίγα λεπτά κι είναι έτοιμα για σερβίρισμα!
Για ακόμα πιο τραγανό αποτέλεσμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις καλαμποκάλευρο κι επίσης μπορείς να φιλετάρεις το γαύρο και να του κάνεις λίγο μασάζ με το λίγο ελαιόλαδο πριν τον αλευρώσεις και μετά να τον βάλεις στο τηγάνι.
Μια ακόμα πολύ ωραία ιδέα είναι να πανάρεις το φιλετερισμένο γαύρο με καπνιστή ή γλυκιά πάπρικα κι όχι με αλεύρι και ν' ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία.
Όπως κι αν αποφασίσεις να τα φτιάξεις γίνονται πολύ νόστιμα, τραγανά και κυρίως ελαφριά χωρίς την αίσθηση της τηγανίλας αλλά και χωρίς το χαμό στην κουζίνα μετά το τηγάνισμα ψαριών.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
0 Σχόλια