Trifle καραμέλα σοκολάτα

Η καραμέλα με τη σοκολάτα είναι ένας συνδυασμός άχαστος όπου κι αν συμβεί να συναντηθούν! Δε θέλει ιδιαίτερες συστάσεις η συνάντηση τους! Αυτή τη φορά σε στρώσεις! 


Τρίβεις στο multi 1 πακέτο σοκολατένια μπισκότα και τα βάζεις σαν βάση σε ένα γυάλινο μπολ κρατώντας 3-4 κουταλιές. Λιώνεις 200 γρ. κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάς στο μίξερ μέχρι να στέκεται 500 ml φυτική σαντιγί και τη βάζεις στο ψυγείο. Χτυπάς στο μίξερ 200 γρ. τυρί κρέμα, 400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο και στο τέλος ανακατεύεις με 1 κούπα από τη χτυπημένη σαντιγί. Στρώνεις το καραμελένιο μείγμα πάνω στο μπισκότο και πασπαλίζεις με το μπισκότο που είχες κρατήσει. Στην υπόλοιπη σαντιγί προσθέτεις σε 3-4 μέρη τη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να ενωθούν σε μια απαλή μους και αν θέλεις προσθέτεις 1 φακελάκι εσπρέσο στιγμής. Γνώμη μου, μην το παραλείψεις γιατί δίνει μεγαλύτερη ένταση στη γεύση της σοκολάτας! Προσοχή, μην ανακατέψεις όλη τη σοκολάτα με τη σαντιγί εξαρχής, γιατί έτσι θα παγώσει αμέσως η σοκολάτα και δε θα ενσωματωθεί καλά, θα δημιουργηθούν κομματάκια. Απλώνεις τη μους πάνω από την καραμελένια κρέμα και γαρνίρεις με τριμμένη σοκολάτα, καραμέλα ή κακάο. Βάλε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρεις. 

Σερβίρεις με ένα κουτάλι σε πιατάκια ή εναλλακτικά στήνεις το γλυκό σε ατομικά μπολάκια. Εγώ αυτή την ποσότητα τη μοίρασα σε ένα μεγάλο και 6 ατομικά μπολάκια. 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια