Ζυμαρικά με pesto και γαρίδες

Ένα από τα πιο αγαπημένα θαλασσινά των περισσοτέρων, οι γαρίδες, σ' αυτό το πιάτο δένουν τέλεια με τη σάλτσα pesto και τα φρέσκα μανιτάρια. Ο φρέσκος βασιλικός στο τέλος ενισχύει τα αρώματα και το τριμμένο πεκορίνο λιώνει και κάνει κάθε μπουκιά λαχταριστή!

Αρχικά καθαρίζεις από το κέλυφος και το εντεράκι που έχουν στη ράχη τους 1/2 κιλό γαρίδες. Βάζεις το κέλυφος και τα κεφάλια από τις γαρίδες σε μια κατσαρόλα με 2 κούπες νερό και λίγο αλάτι και τα βράζεις για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Σουρώνεις και κρατάς στην άκρη το ζωμό διατηρώντας τον ζεστό.

Βράσεις 400 γρ. ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνεις al dente, 2 λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο χρόνος βρασμού τους. Παράλληλα ξεκινάς να ετοιμάζεις τη σάλτσα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζεις 3 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 μικρή πιπερίτσα τσίλι και 7-8 λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες και τα σοτάρεις μέχρι να πάρουν χρωματάκι Τα αφαιρείς από το τηγάνι και προσθέτεις 2 κουταλιές ελαιόλαδο επιπλέον στο τηγάνι. Σοτάρεις τις γαρίδες για 1 με 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, αναλόγως το μέγεθος τους, σβήνεις με 1 σφηνάκι ούζο και προσθέτεις 200 γρ. pesto βασιλικού, που μπορείς να έχεις φτιάξει στο σπίτι ή να αγοράσεις έτοιμο σε βαζάκι από το σούπερ μάρκετ. Η διαφορά του σπιτικού pesto με το έτοιμο είναι τεράστια, δε θα σου πω ψέματα, αλλά αν δεν έχεις τη δυνατότητα να το φτιάξεις και βιάζεσαι μια χαρά είναι και το βαζάκι. Προσθέτεις πάλι τα μανιτάρια στο τηγάνι, μεταφέρεις τα ζυμαρικά και λίγο από το ζεστό ζωμό γαρίδας. Ανακατεύεις ν' απορροφηθεί η σάλτσα κι αν χρειάζεται προσθέτεις λίγο ακόμα ζωμό. 

Στο τέλος προσθέτεις 100 γρ. πεκορίνο ή παρμεζάνα, λίγο φρέσκο βασιλικό και 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο καβουρδισμένο κουκουνάρι. Ανακατεύεις καλά και σερβίρεις με λίγο ακόμα τριμμένο τυράκι.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια