Ζελέ "καρπούζι"

Το ζελέ "καρπούζι" εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους και δροσίζει τα ζεστά απογεύματα στο μπαλκόνι ή μετά από ένα γεύμα... Ξεκίνα να το φτιάχνεις την προηγούμενη ημέρα γιατί η μόνη δυσκολία του είναι η αναμονή μέχρι να πήξει ξεχωριστά η κάθε στρώση του. 

Φτιάχνεις σύμφωνα με τις οδηγίες δύο φακελάκια ζελέ κεράσι ή φράουλα, το βάζεις σε μια φόρμα κι αφήνεις να πήξει καλά. Μόλις αρχίσει να πήζει και δεν είναι εντελώς υγρό, σκορπίζεις μέσα στο ζελέ σταγόνες κουβερτούρας για να δημιουργηθούν τα "κουκούτσια".

Στη συνέχεια φτιάχνεις σύμφωνα με τις οδηγίες ένα φακελάκι πανακότα και αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου τη βάζεις πάνω από το ζελέ. Αφήνεις να πήξει κι αυτή καλά στο ψυγείο.

Τέλος φτιάχνεις σύμφωνα με τις οδηγίες ένα σακουλάκι ζελέ με πράσινο τσάι και αλόη ή αν δε βρείς ένα φακελάκι ζελέ μπανάνας με 1-2 σταγόνες μπλέ χρώμα ζαχαροπλαστικής για να έχεις ένα πράσινο ζελέ. Το βάζεις προσεκτικά πάνω στην πανακότα και αφήνεις στο ψυγείο να πήξει κι αυτό. 

Μόλις είναι έτοιμο ξεφορμάρεις σε μια πιατέλα.  

Μπορείς να φτιάξεις και ατομικά "καρπουζάκια" σε μπολάκια αλλά σ' αυτή την περίπτωση αν δεν τα ξεφορμάρεις κάνεις τη διαδικασία αντίστροφα, ξεκινώντας από το πράσινο ζελέ, μετά την πανακότα και τέλος το κόκκινο ζελέ.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια