Σοκολατένιο τσιζκέικ


Ένα τσιζκέικ γίνεται ευπρόσδεκτο πάντα με χαρά, σε όποιο τραπέζι κάνει την εμφάνιση του. Ένα σοκολατένιο τσιζκέικ ξεσηκώνει τα πλήθη και δε μένει ούτε ψίχουλο!

Λιώνεις 200 γραμ. κουβερτούρα γάλακτος και την αφήνεις στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Τρίβεις στο multi 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ σοκολάτας και τα ενώνεις με 100 γραμ. λιωμένο βούτυρο και 50 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα. Όχι από αυτή που έλιωσες πριν, άλλη, μη γίνει κάποια παρεξήγηση! 


Βάζεις τώρα το μείγμα σε μια φόρμα ή ένα τσέρκι και το πατάς καλά μ' ένα κουτάλι να φτιάξεις τη βάση του γλυκού. Βάζεις στο ψυγείο.

Χτυπάς στο μίξερ 150 ml κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί, προσθέτεις 1 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη και 600 γραμ. τυρί κρέμα. Τα χτυπάς καλά όλα μαζί και στο τέλος προσθέτεις την κουβερτούρα που είχες λιώσει κι έχει κρυώσει τώρα. Βάζεις την κρέμα πάνω στη βάση του μπισκότου και αφήνεις στο ψυγείο για λίγες ώρες. Σερβίρεις με λιωμένη ή ψιλοκομμένη κουβερτούρα.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια