Ραβανί με ινδοκάρυδο

Ραβανί με ινδοκάρυδο! Ζουμερό όσο το θέλεις, σπυρωτό όσο πρέπει και εύκολο όσο δεν πάει...

Βράζεις για 4 λεπτά 2 1/2 κούπες νερό, 3 κούπες ζάχαρη και 1 φλούδα λεμονιού. Πριν το σβήσεις προσθέτεις χυμό 1/2 λεμονιού. Αφήνεις το σιρόπι να κρυώσει.
Χτυπάς 5 αυγά με 1 κούπα ζάχαρη και προσθέτεις σταδιακά 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό, 1/2 κούπα βούτυρο μαλακό (όχι λιωμένο), 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό, 1 κούπα ινδοκάρυδο τριμμένο, 1 κούπα αλεύρι, 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ, 1 κουταλιά σούπας εκχύλισμα βανίλιας και ξύσμα λεμονιού ή περγαμόντο. Ψήνεις σε βουτυρωμένο ταψάκι 20Χ30 στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Μόλις βγει από το φούρνο, κόβεις σε κομμάτια και το σιροπιάζεις. Αφήνεις μερικές ώρες να απορροφήσει καλά το σιρόπι.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια