Το
ξυδάτο χταποδάκι είναι από τους πιο νόστιμους μεζέδες ανεξαρτήτως
εποχής αλλά η αλήθεια είναι ότι μυρίζει ελληνικό καλοκαίρι. Σε περιόδους
νηστείας, φυσικά, έχει την τιμητική του! Έλα να δεις πόσο εύκολο είναι να το
φτιάξεις.
Πλένεις καλά 1 μεγάλο χταπόδι και το βάζεις σε μια
κατσαρόλα με 1 κούπα ξύδι, 1-2 δαφνόφυλλα, 5-6 κόκκους μπαχάρι και
σκεπάζεις με νερό. Το βάζεις να βράσει περίπου 50 λεπτά αλλά το
δοκιμάζεις κιόλας να μην παραμαλακώσει. Το αφαιρείς από την κατσαρόλα,
αφήνεις να κρυώσει τελείως, κόβεις σε κομματάκια, αλατίζεις ελαφρώς και
τοποθετείς σε βαζάκια βάζοντας από 1 δαφνόφυλλο και 2 κόκκους μπαχάρι.
Γεμίζεις τα βάζα ως τη μέση με ξύδι και το υπόλοιπο με ελαιόλαδο.
Σερβίρεις με λίγη αποξηραμένη ρίγανη. Διατηρείται στο ψυγείο αν
καταφέρει να μείνει για μέρες...
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια