Αν δεν έχεις καταλήξει στη δική σου εκδοχή ταραμοσαλάτας και θέλεις να τη δοκιμάσεις το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να μουσκέψεις 350 γραμ. ψωμί μπαγιάτικο-δε χρειάζεται απαραίτητα να είναι ζυμωτό αλλά αν είναι, πραγματικά, έχει διαφορά στη γεύση- και να το στύψεις καλά μετά.
Βάζεις στο multi 1 μικρό κρεμμύδι να πολτοποιηθεί και προσθέτεις 150 γραμ. λευκό ταραμά. Τα χτυπάς μαζί αρκετά να "σπάσει" ο ταραμάς και προσθέτεις το χυμό 1 λεμονιού.
Στη συνέχεια βάζεις το ψωμί και σιγά σιγά προσθέτεις 1 με 1 1/2 κούπα λάδι. Το λάδι που χρησιμοποιώ εγώ είναι ελαιόλαδο αλλά μπορείς να βάλεις και μισό μισό με ηλιέλαιο ή και σκέτο ηλιέλαιο. Αν δε χωράει όλη η ποσότητα των υλικών στο δοχείο του multi που έχεις μπορείς να τα χωρίσεις σε δύο ή τρεις δόσεις για να μην το "ζορίσεις" και πολύ και στο τέλος να κάνεις ένα καλό ανακάτεμα. Τη 1 κούπα λάδι θα την πάρει σίγουρα οπότε μετά καλό είναι να δοκιμάζεις και να βλέπεις αν χρειάζεται κι άλλο. Προς το τέλος προσθέτεις το χυμό 1 ακόμα λεμονιού.
Εγώ δεν την κάνω εντελώς αλοιφή, όπως λένε οι φίλοι μου οι Θεσσαλονικείς όλες αυτές τις σαλάτες και όταν τη φτιάχνεις με ψωμί δύσκολα γίνεται έτσι, αλλά όσο τη χτυπάς τόσο πιο απαλή γίνεται!
*****
Πολύ σημαντικό είναι να μην ξεχαστείς και προσθέσεις αλάτι στην
ταραμοσαλάτα. Θα είναι λάθος που μετά δε διορθώνεται γιατί γίνεται πολύ
αλμυρή.Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια