Λαδένια Κιμώλου - Η ελληνική πίτσα

H λαδένια Κιμώλου είναι μια τάρτα με ντομάτα, κρεμμύδι, ρίγανη και ελαιόλαδο. Εγώ εδώ της έβαλα και λίγο ανθότυρο και τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών κι έγινε κανονική "λαδένια πίτσα". 

Για τη ζύμη χρησιμοποίησα 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό, 1/4 κεσεδάκι ελαιόλαδο, σχεδόν 2 κεσεδάκια αλεύρι, 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ, λίγο αλάτι και ρίγανη. Με αυτές τις ποσότητες βγήκαν δύο τάρτες 28 εκατοστών αλλά μπορείς να τη βάλεις και σε μεγάλο ταψί.

Ανοίγεις τη ζύμη, τη βάζεις σε λαδωμένο ταψί ή ταρτιέρα και την ψήνεις για 10 λεπτά μόνη της. Μετά βάζεις τη γέμιση (2 μεγάλα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες που έχεις αλατίσει ελαφρά από προηγουμένως για να μαραθεί ελαφρώς, 3 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια χωρίς τα σπόρια, 200 γραμ. ανθότυρο σε τρίμματα και ρίγανη. Ανακατεύεις όλα μαζί με 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο) και βάζεις πάνω στη ζύμη. Πασπαλίζεις με λίγο τυρί χαμηλών λιπαρών που λιώνει και ψήνεις για άλλα 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς. Αν ψήσεις σε μεγάλο ταψί υπολόγισε λίγα λεπτά επιπλέον, μέχρι να πάρει χρώμα από πάνω η λαδένια.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια