Τούρτα Σαρλότ

 

Η Σαρλότ είναι από τα πιο αγαπημένα κι εύκολα γλυκάκια που μπορείς να φτιάξεις οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιαδήποτε περίσταση, σ' ένα οικογενειακό γεύμα, ένα φιλικό κάλεσμα αλλά και σαν τούρτα γενεθλίων. Η εντυπωσιακή της εμφάνιση κερδίζει το μάτι κι η γεύση της δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο!
Χτυπάς στο μίξερ 300 ml κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και προσθέτεις 200 γραμ. τυρί κρέμα και 100 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη. Συνεχίζεις για λίγα λεπτά να τα χτυπάς για να έχεις μια ωραία κρέμα και στο τέλος προσθέτεις 1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας. Βάζεις την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να στήσεις τη βάση της.
Θα χρειαστείς περίπου 2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ. Παίρνεις ένα τσέρκι 22-24 εκ. και το βάζεις στην πιατέλα που θα σερβίρεις το γλυκό σου. Κόβεις ελαφρά τα μπισκότα από τη μια άκρη για να στέκονται, τα ραντίζεις με ελάχιστο γάλα, χωρίς να τα βουτήξεις μέσα γιατί δε θέλουμε να μουλιάσουν και χτίζεις περιμετρικά το τσέρκι. Βουτάς για 2 δευτερόλεπτα στο γάλα μερικά ακόμα σαβαγιάρ, που μπορεί να χρειαστεί να τα κόψεις για να χωρέσουν και καλύπτεις τον πάτο.
Απλώνεις τη μισή κρέμα πάνω στη βάση και βάζεις άλλη μια στρώση σαβαγιάρ που κι αυτά τα έχεις βουτήξει ελάχιστα στο γάλα. Απλώνεις την υπόλοιπη κρέμα πάνω τους και βάζεις την τούρτα στο ψυγείο. Λίγο πριν σερβίρεις καλύπτεις την επιφάνεια με φρέσκες φράουλες, πασπαλίζεις με λίγη άχνη και στολίζεις με φύλλα δυόσμου.
 
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 
 
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια