Μπιφτέκια από φασόλια

Θέλεις να φας ένα ζουμερό μπιφτέκι και δεν τρως κρέας; Τρως κρέας; Το ίδιο κάνει! 
Βράζεις 1 κούπα φασόλια μαυρομάτικα -δε χρειάζονται να τα μουλιάσεις για να φουσκώσουν- και τα πολτοποιείς στο multi. Τα ζυμώνεις με 1/2 κούπα βρώμη αλεσμένη σε αλεύρι, 2 ξερά κρεμμύδια πολτοποιημένα, σκόρδο, τριμμένο καρότο, καλαμπόκι, πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη, φρέσκο δυόσμο, θυμάρι, κύμινο, λίγο ξύδι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, φρέσκο τζίντζερ τριμμένο και λίγο ελαιόλαδο.

Φυσικά μπορείς να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις κάποιο υλικό που δε σου αρέσει, αρκεί το μείγμα να παραμένει αφράτο κι όχι σφιχτό σαν ζυμάρι. 

Αντί για μαυρομάτικα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και λευκά φασόλια, αφού τα έχεις μουλιάσει όμως αρκετές ώρες πριν τα βράσεις ή ακόμα και κόκκινα φασόλια κονσέρβας αν δεν προλαβαίνεις να βράσεις. Γίνονται το ίδιο νόστιμα με όλες τις ποικιλίες φασολιού.

Πλάθεις 8 μεγάλα μπιφτέκια ή περισσότερα μικρότερα και τα ψήνεις στο grill να πάρουν χρωματάκι ή σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς κάποια λιπαρή ουσία για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Περιχύνεις με φρέσκο χυμό λεμονιού.
 
*Μπορείς αν φτιάξεις μεγαλύτερη ποσότητα κιμά φασολιών, να πλάσεις τα μπιφτέκια και να τα βάλεις στην κατάψυξη με λαδόκολλα ανάμεσα τους για να μην ενωθούν. Κάθε φορά βγάζεις όσα μπιφτέκια χρειάζεσαι και τα ψήνεις χωρίς να χρειάζονται απόψυξη.  
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!  
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια