Μπιφτέκια από φασόλια

Θέλεις να φας ένα ζουμερό μπιφτέκι και δεν τρως κρέας; Τρως κρέας; Το ίδιο κάνει! 
Βράζεις 1 κούπα φασόλια μαυρομάτικα -δε χρειάζονται να τα μουλιάσεις για να φουσκώσουν- και τα πολτοποιείς στο multi. Τα ζυμώνεις με 1/2 κούπα βρώμη αλεσμένη σε αλεύρι, 2 ξερά κρεμμύδια πολτοποιημένα, σκόρδο, τριμμένο καρότο, καλαμπόκι, πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη, φρέσκο δυόσμο, θυμάρι, κύμινο, λίγο ξύδι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, φρέσκο τζίντζερ τριμμένο και λίγο ελαιόλαδο.

Φυσικά μπορείς να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις κάποιο υλικό που δε σου αρέσει, αρκεί το μείγμα να παραμένει αφράτο κι όχι σφιχτό σαν ζυμάρι. 

 *Αντί για μαυρομάτικα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και λευκά φασόλια, αφού τα έχεις μουλιάσει όμως αρκετές ώρες πριν τα βράσεις ή ακόμα και κόκκινα φασόλια κονσέρβας αν δεν προλαβαίνεις να βράσεις. Γίνονται το ίδιο νόστιμα με όλες τις ποικιλίες φασολιού.

Πλάθεις 8 μεγάλα μπιφτέκια και τα ψήνεις στο grill να πάρουν χρωματάκι ή σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς κάποια επιπλέον λιπαρή ουσία για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Περιχύνεις με φρέσκο χυμό λεμονιού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Κάτι νόστιμο

Αναγνώστες