Σοκολατάκια με φυστικοβούτυρο και καραμέλα

Η σοκολάτα, το φυστικοβούτυρο και η καραμέλα όταν ενωθούν μας χαρίζουν έναν από τους πιο αγαπημένους συνδυασμούς! Σ' αυτά τα σοκολατάκια, έχουν για παρέα τους και λίγα αλμυρά φυστίκια που δημιουργούν μικρές εκρήξεις στον ουρανίσκο, με την πρώτη δαγκωνιά!

Για να φτιάξεις 30 γεμιστά σοκολατάκια, λιώνεις 200 γρ. κουβερτούρα και μοιράζεις από ένα κουταλάκι του γλυκού σε 30 χάρτινες θήκες για σοκολατάκια. Περιστρέφεις λιγάκι τις θήκες να πάει η σοκολάτα και στα πλαϊνά τους και τα βάζεις για 10 λεπτά στην κατάψυξη. 

Βάζεις από 1/2 κουταλάκι φυστικοβούτυρο (σύνολο θα χρειαστείς περίπου 120 γραμμάρια φυστικοβούτυρο) σε κάθε σοκολατένια θήκη και τα αφήνεις λιγάκι στην άκρη. 

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζεις 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα και 20 γρ. μέλι κι ανακατεύεις συνέχεια για 4-5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πάρει μελί χρώμα το γάλα και να καραμελώσει ελαφρά αλλά να μη σφίξει.

Μοιράζεις από μισό κουταλάκι του γλυκού καραμελωμένο γάλα σε κάθε θηκούλα στο κέντρο, πάνω από το φυστικοβούτυρο. 

Ψιλοκόβεις 80 γρ. φυστίκια αλατισμένα ξεφλουδισμένα και τα αφήνεις στην άκρη.

Λιώνεις 150 γρ. κουβερτούρα ακόμα και καλύπτεις τις θηκούλες. Πασπαλίζεις με το ψιλοκομμένο φυστίκι και βάζεις για 15 λεπτά στην κατάψυξη. 

Αφαιρείς τις χάρτικες θηκούλες και διατηρείς τα σοκολατάκια σε σκεύος που κλείνει καλά στο ψυγείο. 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

**********

Η Άντζελα έφτιαξε τα σοκολατάκια και είπε ότι είναι ο παράδεισος στο στόμα σου!


Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Τρέλα τα σοκολατίνια Μαίρη μου, όμορφο σχέδιο και γεύση! Αγαπώ το συνδυασμό και θεωρώ πως είναι πραγματική απόλαυση να λιώνει η καραμέλα, το φυστικοβούτυρο κι η σοκολάτα στο στόμα!! (Με ό,τι έχει το ντουλάπι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασημένια μου όπως ακριβώς τα λες είναι αυτά τα σοκολατάκια! Σ' ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή