Ψωμόπιτα γλυκιά και αλμυρή στο τηγάνι

Η συνταγή για την ψωμόπιτα είναι απ' αυτές που φτιάχνουμε με ό,τι υλικά έχουμε στο σπίτι από περισσεύματα, για να μην τα πετάξουμε. Το ψωμί που έχει περισσέψει κι είναι πια μπαγιάτικο για να το φάει η οικογένεια είναι ιδανικό. Από κει και πέρα θα χρειαστείς αυγά, γάλα και ό,τι υπάρχει στο ψυγείο ή στο ντουλάπι σου σε μικρές ποσότητες. Μπορείς να την ψήσεις στο φούρνο σε βουτυρωμένο πυρεξάκι μέχρι να πάρει χρώμα ή όπως εγώ στο τηγάνι, με τον τρόπο που κάνουμε την ομελέτα. Σε αντικολλητικό τηγάνι αλείφεις λίγο βούτυρο και ψήνεις γυρίζοντας την ψωμόπιτα με τη βοήθεια ενός πιάτου ή μ' ένα καπάκι μέχρι να ροδίσει κι από τις δυο πλευρές.

Αρχικά κόβεις σε χοντρά κομμάτια 1 φραντζόλα ψωμί μπαγιάτικο και το μουλιάζεις σε 1 λίτρο γάλα. Αφαιρείς την περισσότερη κόρα και χωρίς να στραγγίζεις την ψίχα την κάνεις χοντρά ψίχουλα. Χτυπάς 5 αυγά με λίγο αλάτι και τα προσθέτεις στην ψίχα του ψωμιου. Ανακατεύεις καλά κι αφήνεις λίγα λεπτά να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
Σ' αυτό το σημείο μπορείς να επιλέξεις αν θέλεις κάτι γλυκό ή αλμυρό. 

Εγώ χώρισα το μείγμα στα δύο κι έβαλα στο μισό πιπέρι, χοντροτριμμένη φέτα, τριμμένο πεκορίνο και ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα. 

Μπορείς να προσθέσεις μανιτάρια, πιπεριές, κάποιο αλλαντικό ή άλλο τυρί που προτιμάς και σερβίρεις με φρέσκια σαλάτα. Η ρόκα ταιριάζει τέλεια!

Στο άλλο μισό μείγμα έβαλα κανέλα, λίγη καστανή ζάχαρη και μαύρη σταφίδα. Φυσικά κι εδώ μπορείς ν' αυτοσχεδιάσεις με κομματάκια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και μπορείς να τη σερβίρεις με μαρμελάδα, κρέμα βανίλιας ή μια σάλτσα μήλου που την πάει σε άλλο επίπεδο! 

Εγώ επέλεξα να τη σερβίρω με ζάχαρη άχνη και χοντροτριμμένα καρύδια.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!    

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια