Μηλόπιτα τριφτή

 

Το φθινόπωρο τη θέλει τη μηλόπιτα του. Όταν είναι και με τριφτή μπισκοτένια ζύμη, τη θέλει ακόμα πιο πολύ!

*Κόβεις σε κυβάκια 4 μήλα και τα ραντίζεις με λίγο χυμό λεμονιού. Τα βάζεις σε ένα κατσαρολάκι με 1/4 κούπας ζάχαρη και 1 κουταλάκι κανέλα και τα ανακατεύεις μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να δημιουργηθεί ένα πηχτό σιροπάκι. Δε θέλουν πάνω από 5-6 λεπτά. Στο τέλος ανακατεύεις 1 κουταλιά βούτυρο και τα αφήνεις στην άκρη να κρυώσουν μέχρι να φτιάξεις τη ζύμη.
Σε ένα μπολ ανακατεύεις 2 αυγά, 1 κούπα ζάχαρη, 1/4 κουταλάκι κανέλα, ξύσμα πορτοκαλιού ή περγαμόντο, που εγώ το προτιμώ, 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας και λίγο αλάτι, στη μύτη του κουταλιού. Προσθέτεις 1/2 κούπα (125 γραμ.) βούτυρο παγωμένο σε κυβάκια και 4 κούπες (500 γραμ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Σ' αυτό το σημείο δε ζυμώνεις όπως συνήθως αλλά τρίβεις όλα τα υλικά μεταξύ τους για να δημιουργήσεις ψίχουλα. Αν δεις ότι κολλάει στα χέρια σου ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμα.
Βάζεις τη μισή ζύμη σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι 22-24 εκ. χωρίς να την πατήσεις πολύ και επάνω βάζεις τα μήλα. Σκεπάζεις με τα υπόλοιπα τρίμματα ζύμης και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 45-50 λεπτά.
Μόλις κρυώσει πασπαλίζεις με άχνη και κανέλα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια