Μπανανόψωμο

Θέλεις να το πείς banana bread; Θέλεις να το πείς κέικ μπανάνας; Θέλεις να το πείς μπανανόψωμο; Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο νόστιμο!  Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι οι μπανάνες σου να είναι πολύ ώριμες για να αφήσουν όλα τα αρώματα και τη γλύκα τους στη ζύμη.


Χτυπάς 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική και 50 γρ. καστανή ζάχαρη. Προσθέτεις ένα-ένα 3 αυγά και στη συνέχεια 1 κουταλάκι κανέλα, 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες που έχεις λιώσει με το πιρούνι και 170 γρ. γιαούρτι στραγγιστό. Σταματάς το μίξερ και ανακατεύεις με μια σπάτουλα 270 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ.
Μεταφέρεις το μείγμα σε μια αλευρωμένη φόρμα και ψήνεις 40 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.
Μπορείς αν θέλεις να κρύψεις μέσα στη ζύμη μερικά κομματάκια σοκολάτας.


Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια