Θράψαλα πικάντικα

Πικάντικα θράψαλα του ονείρου! Μπορείς να τα συνοδεύσεις με ένα πιλάφι, κους κους ή κάποιο μικρό ζυμαρικό.

 
Ψιλοκόβεις 1 κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο και τα σοτάρεις με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Προσθέτεις 500 γραμμάρια φρέσκα θράψαλα κομμένα στη μέση, αν είναι μεγάλα, και αφήνεις να βγάλουν τα υγρά τους για λίγα λεπτά. Προσθέτεις 1 φετούλα φρέσκο τζίντζερ, 1 καρότο και 1 πιπεριά σε κυβάκια και σβήνεις με το χυμό 1 πορτοκαλιού. Προσθέτεις 3-4 κουταλιές μουστάρδα, απαλή ή καυτερή, αναλόγως πόσο πικάντικο θέλεις το φαγητό σου, 2 κούπες νερό ή ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και 3-4 κόκκους μπαχάρι
Αφήνεις να βράσουν το πολύ 10 λεπτά, γιατί τα μετά σφίγγουν και θέλουν πολύ ώρα μαγείρεμα για να μαλακώσουν πάλι. Λίγο πριν σβήσεις το φαγητό περιχύνεις με φρέσκο χυμό λεμονιού και πασπαλίζεις με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια