Κοτομπουκιές παναρισμένες με κορν φλέικς

 


Τα παιδιά πάντα ενθουσιάζονται όταν τα αφήνεις να πάρουν μέρος στις παρασκευές της κουζίνας. Υπάρχουν εύκολες και πολύ απλές συνταγές για να συμμετέχουν χωρίς κανέναν κίνδυνο από μικρή ηλικία. Με τον Οδυσσέα, έναν από τους δύο μικρούς βοηθούς μου, έχουμε καθιερώσει τον τελευταίο καιρό "την παρασκευή της Παρασκευής" και κάθε εβδομάδα φτιάχνει το δικό του φαγητό ή γλυκό που προσφέρει περήφανος στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ή αν του αρέσει πάρα πολύ τους επιτρέπει μόνο να δοκιμάσουν λίγο.  Αυτή τη φορά το μενού είχε κοτομπουκιές πανέ με κορν φλέικς στο φούρνο και είναι οι πιο νόστιμες που έχει φάει, είπε!

Κόβεις σε μπουκιές 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο. Σε ένα βαθύ μπολ βάζεις 150 γρ. αλεύρι με 1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα. Χτυπάς σε ένα άλλο βαθύ μπολ 2 αυγά με 1 κουταλιά μουστάρδα, 3 κουταλιές γάλα και λίγο αλάτι. Τρίβεις στο multi 200 γρ. κορν φλέικς σε χοντρά τρίμματα και τα βάζεις κι αυτά σε ένα μπολ. Φοράς γαντάκια στα παιδικά χεράκια και πανάρουν τις κοτομπουκιές περνώντας τις με τη σειρά από το αλεύρι, το αυγό και τα κορν φλέικς.

Τα παιδικά χεράκια τις βάζουν σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί κι εσύ ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια