Σπαγγέτι με πέστο λιαστής ντομάτας

Αυτό το πιάτο είναι στην κατηγορία γρήγορα κι εύκολα, αλλά με καμία έκπτωση στη γεύση! Το φτιάχνεις μια μέρα που γυρίζεις κουρασμένος από τη δουλειά αλλά και σε μια ξαφνική συνάντηση φίλων στο σπίτι μ' ένα ωραίο κρασί και μια σαλάτα και κανείς δεν μένει παραπονεμένος! 

Βάζεις να βράσουν σε αλατισμένο νερό 400 γρ. σπαγγέτι και απομακρύνεις την κατσαρόλα από την εστία χωρίς να τα σουρώσεις 3 λεπτά πριν τον προτεινόμενο χρόνο βρασμού.
Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, πολτοποιείς στο multi 150 γρ. λιαστές ντομάτες από βάζο μαζί με 3 κουταλιές από το λάδι τους, 100 γρ. φέτα, όχι πολύ αλμυρή, 1 χούφτα φύλλα βασιλικού, 30 αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και λίγο πιπέρι. Αν χρειαστεί βοήθεια για να πολτοποιηθούν καλά τα υλικά, προσθέτεις λίγες κουταλιές νερό από τα μακαρόνια που βράζουν.

Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, βάζεις το πέστο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια πλατιά κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία και μεταφέρεις εκεί τα ζυμαρικά χωρίς να τα σουρώσεις μαζί με 1 κούπα σχεδόν από το νερό που βράζουν. Ανακατεύεις για 2-3 λεπτά μόνο, να ζεσταθεί το πέστο.

Σερβίρεις με τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι.

Δεν προσθέτεις καθόλου αλάτι στο πέστο γιατί και οι λιαστές ντομάτες και η φέτα είναι αρκετά αλμυρά.


Tip: Αν σου αρέσουν οι καυτερές γεύσεις, όταν βάλεις το πέστο στο τηγάνι να ζεσταθεί, μπορείς να βάλεις και μια μικρή αποξηραμένη πιπερίτσα που θα αφαιρέσεις μετά.

 
Το πέστο λιαστής ντομάτας μπορεί να σταθεί και σαν ένα ντιπ για να συνοδεύσει το κρασί σου μαζί με κριτσίνια, σε μια μπρουσκέτα μαζί με ένα αλλαντικό, φέτες μοτσαρέλα ή σοταρισμένα λαχανικά ή ακόμα και σαν σάλτσα που θα απλώσεις πάνω στη ζύμη για την πίτσα σου.  Η γεύση που δίνει όπου το προσθέσεις είναι απίστευτη!
 
 
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!    
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια