Επειδή κάποιοι επιμένουν να λιγουρεύονται τα τηγανητά, ακόμα κι αν δεν κάνει να τα φάνε, σου έχω πανεύκολα θράψαλα στο φούρνο ξεροψημένα σαν να έχουν γίνει στο τηγάνι. Με τον ίδιο τρόπο φυσικά, μπορείς να φτιάξεις και καλαμάρια.
Κόβεις σε κομμάτια 500 γραμ. θράψαλα, τα αλατίζεις και τα βάζεις σε ένα σκεύος με το χυμό 1 λεμονιού για 1 ώρα στο ψυγείο. Σ' ένα σκεύος βάζεις αλεύρι με 1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα και προαιρετικά λίγο αποξηραμένο κόλιανδρο, στραγγίζεις από τα υγρά τους τα θράψαλα, τα αλευρώνεις και τα τινάζεις καλά να φύγει το περιττό αλεύρι. Αν χρησιμοποιήσεις καλαμποκάλευρο γίνονται ακόμα πιο τραγανά!
Βάζεις σε ένα ταψί λαδόκολλα και απλώνεις σε όλη την επιφάνεια 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Βάζεις τα θράψαλα στο ταψί αφήνοντας κενό ανάμεσα τους και περιχύνεις με άλλες 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Ψήνεις στους 220 βαθμούς, περίπου 10 - 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια