Χτυπάς 1 1/2 κούπα ζάχαρη με 1 κούπα βούτυρο, προσθέτεις 2 αυγά, 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας, 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι και στο τέλος ανακατεύεις με μια σπάτουλα 2 1/2 κούπες κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κι ελάχιστο αλάτι. Βάζεις το μισό μείγμα σε ταψάκι με λαδόκολλα, βάζεις μερικά κεράσια που έχεις βγάλει τα κουκούτσια και καλύπτεις με το υπόλοιπο μείγμα. Καλύπτεις και την επιφάνεια με κεράσια και ψήνεις περίπου 50 λεπτά στους 180 βαθμούς. Όταν κρυώσει γαρνίρεις με γλάσο ζάχαρης άχνης, ανακατεύεις δηλαδή 4-5 κουταλιές άχνη με λίγο νερό μέχρι να γίνει ένα γλάσο που να στέκεται και να μην είναι εντελώς ρευστό.
Προσοχή! Πριν προλάβει να στεγνώσει το γλάσο, η πίτα αρχίζει να εξαφανίζεται!!!
Φυσικά μπορείς να τη φτιάξεις και με άλλα καλοκαιρινά φρούτα όπως
ροδάκινα, βερίκοκα αλλά ακόμα και με μήλα ή αχλάδια πασπαλισμένη με
άχνη.
0 Σχόλια