Νηστίσιμο κέικ ινδοκάρυδο

 

Αυτή είναι μία από τις συνταγές με τα λίγα υλικά, το λίγο χρόνο παρασκευής και τα ελάχιστα σκεύη που χρειάζεται να πλύνεις μετά. Αν προσθέσεις πως δεν έχει κανένα ζωικής προέλευσης υλικό και αυτό δεν φαίνεται καθόλου στη γεύση του αλλά ούτε και στην υφή του, τότε τη βάζεις στην κατηγορία με τις αγαπημένες σου συνταγές και τη φτιάχνεις σε κάθε ευκαιρία!

Ανακατεύεις 2 κούπες ζάχαρη, 2 κούπες ινδοκάρυδο, 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 2 κούπες χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα πορτοκαλιού. Βάζεις το μείγμα σε ταψάκι 22 εκ. ή μια μικρή μακρόστενη φόρμα που έχεις λαδώσει ελαφρά κι έχεις αλευρώσει. Ψήνεις στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά. Κάνεις τη δοκιμή με την οδοντογλυφίδα αλλά δεν το παραψήνεις κιόλας για να μη χαθεί εντελώς η υγρασία του. Έχεις ένα γρήγορο, εύκολο και νοστιμότατο κέικ!
Αν θέλεις όσο είναι ζεστό, αλείφεις με μαρμελάδα πορτοκαλιού ή όποια άλλη σου αρέσει και πασπαλίζεις με λίγο ινδοκάρυδο.
 
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!  
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια