Αυτό το κέικ που λες έγινε με ξύσμα περγαμόντο και μοσχομύρισε ο τόπος!!!
Όταν είχα φτιάξει το γλυκό του κουταλιού έβαλα το ξύσμα σε ένα ταψάκι στην κατάψυξη για καμιά ώρα και μετά το μοίρασα σε σακουλάκια για να μη γίνει όλο μια μάζα και να μπορώ να χρησιμοποιώ όση ποσότητα χρειάζεται κάθε φορά. Θα σου πω πως όποιος το δοκίμασε πήρε και σακουλάκι με ξύσμα για να το ξαναφτιάξει, τόσο ωραίο έγινε.
Η συνταγή για το κέικ, η κλασική: Χτυπάς 1 κούπα ελαιόλαδο με 1 1/2 κούπα ζάχαρη και προσθέτεις ένα ένα 4 αυγά, 1 κούπα γάλα, ξύσμα από 1 περγαμόντο περίπου και τέλος 4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Ψήνεις περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς. Η ποσότητα είναι για μια μεγάλη φόρμα κέικ ή δύο μικρές, όπως το έκανα εγώ.
Όταν είχα φτιάξει το γλυκό του κουταλιού έβαλα το ξύσμα σε ένα ταψάκι στην κατάψυξη για καμιά ώρα και μετά το μοίρασα σε σακουλάκια για να μη γίνει όλο μια μάζα και να μπορώ να χρησιμοποιώ όση ποσότητα χρειάζεται κάθε φορά. Θα σου πω πως όποιος το δοκίμασε πήρε και σακουλάκι με ξύσμα για να το ξαναφτιάξει, τόσο ωραίο έγινε.
Η συνταγή για το κέικ, η κλασική: Χτυπάς 1 κούπα ελαιόλαδο με 1 1/2 κούπα ζάχαρη και προσθέτεις ένα ένα 4 αυγά, 1 κούπα γάλα, ξύσμα από 1 περγαμόντο περίπου και τέλος 4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Ψήνεις περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς. Η ποσότητα είναι για μια μεγάλη φόρμα κέικ ή δύο μικρές, όπως το έκανα εγώ.
0 Σχόλια