Red velvet cake


Είναι ένα από τα πιό χαρακτηριστικά κέικ που εντυπωσιάζει με την εμφάνιση κ το χρώμα του αλλά ικανονοποιεί απόλυτα και με τη γεύση του! Μπορεί να γίνει γιορτινό αλλά και το κέικ της εβδομάδας, να συνοδεύσει τον καφέ σε μια συγκέντρωση φίλων αλλά και να μοιραστεί σε μικρές θήκες ψησίματος και να 12-15 έχεις κόκκινα cupcakes.
Χτυπάς 1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με 1 κούπα  ζάχαρη μέχρι να έχεις μια απαλή αφράτη κρέμα. Προσθέτεις ένα ένα 2 αυγά -κι αυτά σε θερμοκρασία δωματίου, 1 κουτ. σ. εκχύλισμα βανίλιας, 1/4 κουτ. γλ. αλάτι και στη συνέχεια 1 κούπα ξινόγαλα που μέσα έχεις διαλύσει 1 κουτ.γλ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας (ή γάλα που έχεις ανακατέψει 1 κουτ. σ. λευκό ξίδι). Αν χρησιμοποιήσεις χρώμα σε υγρή μορφή θα χρειαστεί πολύ περισσότερη ποσότητα και το χρώμα δε θα είναι πολύ έντονο όταν ψηθεί το κέικ. 

Κοσκινίζεις μαζί 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του με 1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ, 2 κουτ. σ. κακάο και τα προσθέτεις στο μείγμα των υγρών. Ανακατεύεις με μια σπάτουλα να ενωθούν καλά και μοιράζεις σε δύο ίδιες φόρμες 20 εκατ. περίπου που έχεις βουτυρώσει και αλευρώσει ελαφρά.

Ψήνεις περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Το κέικ πρέπει να έχει ψηθεί αλλά χωρίς να στεγνώσει, οπότε μόλις δοκιμάσεις με μια οδοντογλυφίδα και δεις ότι βγαίνει καθαρή τα βγάζεις από το φούρνο και αφήνεις να κρυώσουν εντελώς.

Για την τυρένια βουτυρόκρεμα, χτυπάς 1/2 κούπα βούτυρο με 1 κούπα ζάχαρη άχνη και στο τέλος 1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας και 300 γρ. τυρί κρέμα πλήρες.
Ισιώνεις με ένα οδοντωτό μαχαίρι την επιφάνεια του κέικ που θα βάλεις κάτω και απλώνεις τη μισή ποσότητα κρέμας. Τοποθετείς το δεύτερο κέικ από πάνω και καλύπτεις με την υπόλοιπη κρέμα την επιφάνεια κι αν θέλεις και τα πλαϊνά του κέικ.
Από το κομμάτι κέικ που έκοψες μπορείς να δημιουργήσεις κόκκινα ψίχουλα και να διακοσμήσεις το κέικ.  



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια