Κοσκινίζεις μαζί 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του με 1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ, 2 κουτ. σ. κακάο και τα προσθέτεις στο μείγμα των υγρών. Ανακατεύεις με μια σπάτουλα να ενωθούν καλά και μοιράζεις σε δύο ίδιες φόρμες 20 εκατ. περίπου που έχεις βουτυρώσει και αλευρώσει ελαφρά.
Ψήνεις περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Το κέικ πρέπει να έχει ψηθεί αλλά χωρίς να στεγνώσει, οπότε μόλις δοκιμάσεις με μια οδοντογλυφίδα και δεις ότι βγαίνει καθαρή τα βγάζεις από το φούρνο και αφήνεις να κρυώσουν εντελώς.
Για την τυρένια βουτυρόκρεμα, χτυπάς 1/2 κούπα βούτυρο με 1 κούπα ζάχαρη άχνη και στο τέλος 1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας και 300 γρ. τυρί κρέμα πλήρες.
Ισιώνεις με ένα οδοντωτό μαχαίρι την επιφάνεια του κέικ που θα βάλεις κάτω και απλώνεις τη μισή ποσότητα κρέμας. Τοποθετείς το δεύτερο κέικ από πάνω και καλύπτεις με την υπόλοιπη κρέμα την επιφάνεια κι αν θέλεις και τα πλαϊνά του κέικ.
Από το κομμάτι κέικ που έκοψες μπορείς να δημιουργήσεις κόκκινα ψίχουλα και να διακοσμήσεις το κέικ.
0 Σχόλια