Κέικ μανταρίνι

Τώρα που τα μανταρίνια μοσχοβολούν και μας χαρίζουν τη γλύκα τους, μην παραλείψεις να φτιάξεις ένα κέικ μανταρινιού. Κανείς δε μπορεί ν' αντισταθεί στη μυρωδιά του! 

Χτυπάς καλά 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με 1 1/2 κούπα ζάχαρη να γίνει μια αφράτη κρέμα. Προσθέτεις ένα ένα 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου κι αυτά, 1 κούπα χυμό μανταρίνι και το ξύσμα 2 μεγάλων μανταρινιών. Στο τέλος ανακατεύεις με μια σπάτουλα 4 κούπες κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Ψήνεις σε φόρμα σιλικόνης ή αλευρωμένη μεταλλική φόρμα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Πάντα να κάνεις τη δοκιμή της οδοντογλυφίδας πριν το βγάλεις από το φούρνο.

Αφήνεις να κρυώσει εντελώς και πασπαλίζεις με άχνη ή με ένα γλάσο άχνης με λίγες σταγόνες χυμό μανταρίνι και κι αν θέλεις λίγο πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής.


Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!     

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια