Για 1 κιλό καλαμάρια γεμιστά: Σοτάρεις σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη, 2 πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες και 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη. Μόλις μαραθούν σβήνεις με 1 σφηνάκι ούζο, αφαιρείς το σκόρδο και προσθέτεις 2 ντομάτες ψιλοκομμένες - όχι τριμμένες- χωρίς τα σπόρια συνεχίζοντας για 2 λεπτά. Βάζεις το μείγμα σε ένα μπολ να κρυώσει λίγο και ανακατεύεις με 2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη, λίγο μαϊντανό, 1 κούπα τριμμένη φέτα και 1/2 κούπα γραβιέρα τριμμένη. Γεμίζεις τα καλαμάρια και τα κλείνεις με οδοντογλυφίδα. Τα βάζεις σε λαδωμένο ταψί με τα πλοκάμια τους δίπλα, και τα περιχύνεις με λίγο ελαιόλαδο και το χυμό 1 λεμονιού. Ψηνεις στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, αναλόγως το μέγεθος τους. Τα δικά μου ήταν δύο μεγάλα καλαμάρια και χρειάστηκαν 40 λεπτά. Στα μισά του χρόνου γύρισε τα να πάρουν χρώμα κι από την άλλη πλευρά και πρόσεξε μην τα τρυπήσεις. Σερβίρεις με τη σαλτσούλα που έχει δημιουργηθεί στο ταψί με σαλάτα, ρύζι ή πατάτες ψητές.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια