Το καλοκαίρι απολαμβάνουμε το αγαπημένο μωσαϊκό από την κατάψυξη. Γιατί λοιπόν να μην το έχουμε και το χειμώνα, παρέα με τα ζεστά ροφήματα μας; Πάμε να δούμε τι χρειάζεται για ένα λαχταριστό κέικ μωσαϊκό!
Χτυπάς 200 γρ.
βούτυρο με 1 κούπα ζάχαρη, προσθέτεις ένα ένα 4 αυγά, 1 κουταλάκι
εκχύλισμα βανίλιας, 1 κούπα γάλα, 3 κουταλιές κακάο. Ανακατεύεις με μια σπάτουλα 500 γρ. αλεύρι που
φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο και στο τέλος 1 πακέτο σπασμένα μπισκότα. Βάζεις το μείγμα σε μια μεγάλη φόρμα για κέικ ή το μοιράζεις σε μικρότερες.
Ψήνεις 1
ώρα περίπου στους 180 βαθμούς. Κάνεις τη δοκιμή με μια οδοντογλυφίδα ή ένα ξυλάκι κι αν βγει καθαρό το βγάζεις από το φούρνο αλλιώς αφήνεις μερικά λεπτά ακόμα να ψηθεί.
Αυτό που πρέπει να προσέξεις, όπως σε όλα τα κέικ, είναι τα υλικά σου να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου
Αυτό που πρέπει να προσέξεις, όπως σε όλα τα κέικ, είναι τα υλικά σου να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου
Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα ένα φακελάκι σκόνη espresso στιγμής που θα του δώσει περισσότερη ένταση και προσωπικά το προσθέτω πάντα.
0 Σχόλια