Πολύσπορα κριτσίνια

Αν θέλεις να φτιάξεις αυτά του σούπερ πολύσπορα κριτσίνια θα σου πω τώρα πώς θα το κάνεις. 
Ανακατεύεις σε ένα μπολ 100 ml ελαιόλαδο, 100 ml νερό και 1 κουταλιά σούπας ξύδι. Σε ένα άλλο μπολ 
ανακατευείς 120 γραμ. αλεύρι ολικής άλεσης, 120 γραμ. αλεύρι σκληρό, 1 κουταλιά χαρουπάλευρο
λίγο αλάτι, 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ και 1/3 κούπας διάφορους σπόρους (ηλιόσπορο, λιναρόσπορο, 
σουσάμι, παπαρουνόσπορο, σπόρους chia ή ότι άλλο θέλεις). Ενώνεις τα δύο μείγματα ζυμώνοντας 
μέχρι να μην κολλάει στα χέρια σου η ζύμη, την τυλίγεις με μεμβράνη και την αφήνεις στο ψυγείο για μισή ώρα. 
Ανοίγεις τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο φύλλο πάχους 1 εκατοστού και κόβεις λωρίδες στο μήκος που θέλεις 
να γίνουν τα κριτσίνια. Με ελαφρώς βρεγμένα χέρια πλάθεις κυλινδρικά την κάθε λωρίδα και τη βουτάς 
στο μείγμα από σπόρους που έχεις βάλει σε ένα πιάτο. Θα χρειαστεί περίπου 1/3 κούπας διάφορους σπόρους
Βάζεις τα κριτσίνια σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνεις 30-35 λεπτά στους 180 βαθμούς. 
Αφού κρυώσουν τα φυλάς σε ένα αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο για να παραμείνουν τραγανά.
*Η φίλη μου η Μαρία, που μου έδωσε τη συνταγή μου είπε πως διατηρούνται μια εβδομάδα αλλά τα δικά μου
δεν κατάφεραν να μείνουν ούτε μία μέρα, οπότε πρέπει να τα επαναλάβω για να δώ αν ισχύει!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Κάτι νόστιμο

Αναγνώστες