Ανάποδη κι η ροδακινόπιτα

Αν το χειμώνα σου αρέσει η ανάποδη καραμελωμένη μηλόπιτα, τότε αυτή η ροδακινόπιτα θα γίνει  ένα από τα αγαπημένα σου καλοκαιρινά γλυκά.
Γίνεται εύκολα, γρήγορα, με υλικά που συνήθως υπάρχουν στο σπίτι και η γεύση της δύσκολα περιγράφεται αν δεν τη δοκιμάσεις!
Άναψε το φούρνο να προθερμανθεί στους 180 βαθμούς. 
Σε ένα ταψάκι βάλε 125γρ. βούτυρο και βάλ' το στο φούρνο να λιώσει. 
Πασπάλισε όλη την επιφάνεια του ταψιού με 1/4 κούπας ζάχαρη. Κόψε σε φέτες 2-3 μεγάλα γλυκά ροδάκινα και στρώσε τις κυκλικά στον πάτο 
του ταψιού. Σε ένα μπολ χτύπα 4 αυγά με 1 κούπα ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν καλά και ανακάτεψε 2 κούπες φαρίνα κοσκινισμένη και 2 βανίλιες
Κάλυψε με το μείγμα τα ροδάκινα και ψήσε την πίτα για 35-40 λεπτά. Άφησε τη λίγα λεπτά να κρυώσει στο ταψί κι αναποδογύρισε τη σε μια πιατέλα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια