Κολοκυθοκεφτέδες

Ένας πολύ ιδιαίτερος μεζές με κολοκύθι είναι φυσικά οι κεφτέδες. Σήμερα δοκίμασα να τους φτιάξω με αλεύρι βρώμης, αντί του λευκού που χρησιμοποιούσα και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό και πολύ αφράτο. Αν θες κι εσύ να τους δοκιμάσεις τότε τρίψε στον χοντρό τρίφτη 4 μεγάλα κολοκύθια, αλάτισε τα και άφησε τα στο σουρωτήρι. Αφού τα πιέσεις λίγο μέσα στο σουρωτήρι βάλε την ποσότητα λίγη λίγη σε ένα κομμάτι τούλι ή μια λεπτή πετσέτα κουζίνας και στίψε καλά το κολοκύθι να βγάλει τα υγρά του. Ανακάτεψε το σε ένα μπολ με ψιλοκομμένο άνηθο, δυόσμο και βασιλικό, 1 τριμμένο κρεμμύδι, 1 κούπα τριμμένη βρώμη σαν αλεύρι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο, λίγο σκόρδο σκόνη, 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ και 1 κούπα λευκό τυρί της επιλογής σου σε τρίμματα. Εγώ πρόσθεσα στο μείγμα και 1 κουταλιά λιναρόσπορο σπασμένο που είχα βάλει να φουσκώσει σε 3 κουταλιές ζεστό νερό, σε αντικατάσταση του αυγού που μπαίνει συνήθως.
Εσύ αν θέλεις βάζεις 1 αυγό. Άφησε το μείγμα 1 ώρα στο ψυγείο να δέσει γιατί αν τηγανίσεις αμέσως τους κεφτέδες δε θα έχει προλάβει να απορροφήσει η βρώμη τα υγρά και θα διαλύονται στο τηγάνι. 
Πλάθεις τους κεφτέδες και τηγανίζεις σε αντικολλητικό τηγάνι που αλείφεις με λίγο λάδι κάθε φορά, μέχρι να πάρουν χρώμα. 
Ταιριάζουν πολύ με γιαούρτι που έχεις ανακατέψει με σκόρδο, αλάτι, ελαιόλαδο και ξίδι. Και φυσικά με μια παγωμένη μπύρα!
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!  

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια