Νηστίσιμο σιμιγδαλένιο γλυκό ψυγείου

Γλυκό δροσερό, πεντανόστιμο, μυρωδάτο και νηστίσιμο γίνεται; Γίνεται, θα σου πώ εγώ που βλέποντας αυτό άρχισα να σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να αντικαταστήσω κάποια υλικά κι έτσι να το απολαύσει κι αυτός που νηστεύει κι ο χορτοφάγος, αλλά κι αυτός που θέλει ένα νόστιμο γλυκό και δεν τον νοιάζει τί ακριβώς περιέχει.
Το γάλα καρύδας, που πια είναι πολύ εύκολο να το βρεις σε όλα τα σούπερ μάρκετ, μπορεί να αντικαταστήσει το αγελαδινό. 
Όσο για μια μικρή ποσότητα βουτύρου που περιείχε η αρχική συνταγή, αυτή αντικαταστάθηκε με ελαιόλαδο. Πέρασε επιτυχώς όλα τα τεστ των δοκιμαστών και είναι έτοιμο τώρα να παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό του!
Για να το απολαύσεις κι εσύ βάζεις σε μία κατσαρόλα να ζεσταθεί 1/2 λίτρο γάλα καρύδας, 1/2 λίτρο νερό, 1 κούπα ζάχαρη, 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό, 2 βανίλιες και 1 κουταλάκι ελαιόλαδο. Ανακατεύεις συνεχώς με το σύρμα για 4-5 λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα, αλλά χωρίς να πήξει εντελώς. Χωρίζεις την κρέμα στη μέση και όσο είναι ακόμα ζεστή στη μισή προσθέτεις 3 κουταλιές ινδοκάρυδοενώ στην άλλη μισή 2 κουταλιές κακάο, ξύσμα πορτοκαλιού και 50 γραμ. κουβερτούρα. 
Βάζεις την κρέμα καρύδας σε μία φόρμα και πάνω της στρώνεις αν θέλεις μπισκότα σοκολάτας. Εγώ έβαλα νηστίσιμα μπισκότα βρώμης με σοκολάτα. Καλύπτεις με την κρέμα σοκολάτας κι αφήνεις το γλυκό να κρυώσει. Το βάζεις στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει καλά και μόλις το ξεφορμάρεις, πασπαλίζεις με λίγο ακόμα ινδοκάρυδο. Τρως την πρώτη μπουκιά και δεν πιστεύεις τι είναι αυτό που έφτιαξες!
Η αρχική συνταγή είναι εδώ και φυσικά μπορείς να την ακολουθήσεις κατά γράμμα αν η διατροφή σου περιέχει και ζωικής προέλευσης τροφές.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!  

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια