Βασική ζύμη για μπισκότα

Αν σου αρέσει κι εσένα να παίζεις με τη ζύμη των μπισκότων, το πιό απλό που μπορείς να κάνεις είναι να φτιάξεις μια βασική ζύμη κι από κεί και πέρα να προσθέσεις διαφορετικά αρωματικά ή να τα στολίσεις με άλλα υλικά.
Όταν θέλεις να κεράσεις κάποιον ή να κάνεις ένα χειροποίητο δωράκι, τί πιό απλό από το να ζυμώσεις 125 γραμ. βούτυρο, 1 αυγό, 1/2 κούπα ζάχαρη,  2 κούπες αλεύρι και 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ, να πλάσεις μπαλάκια και να τα ψήσεις 10 λεπτά στους 200 βαθμούς; Τίποτα!
Αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις καστανή ζάχαρη που τα κάνει πιο μαλακά στο εσωτερικό. Με τις ποσότητες αυτές βγαίνουν 22-24 μπισκότα.
Τώρα για τη γεύση που θα έχουν επιλέγεις ό,τι έχεις στο σπίτι ή ό,τι σου αρέσει να μυρίζουν κι αυτά και το σπίτι από το ψήσιμο τους.
Μπορείς να βάλεις στη ζύμη 2 βανίλιες, ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού, 2 κουταλιές κακάο, κομματάκια σοκολάτας, κανέλα, χοντροτριμμένους ξηρούς καρπούς... Όλα μαζί ή και ξεχωριστά. Τα έχω δοκιμάσει σε όλους τους συνδυασμούς και είναι πάντα νόστιμα.


Μπορείς να τα στολίσεις με κουφετάκια, με λιωμένη σοκολάτα, να τα ενώσεις ανά δύο με μαρμελάδα και να τα βουτήξεις σε τρούφα...
Κάθε φορά που θα βγάζεις ένα ταψί από το φούρνο θα έχεις διαφορετικά μπισκοτάκια που δε σου πήρε πάνω από 20 λεπτά να τα φτιάξεις.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!     
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια