Σοκολατένια cupcakes με παντζάρι

Θυμάσαι το μπράουνι χωρίς αυγά που έφτιαξα πριν λίγο καιρό; Επειδή μου είχαν περισσέψει βρασμένα παντζάρια από την ροζ σκορδαλιά
είπα να το επεξεργαστώ λίγο προσθέτοντας στη βασική συνταγή πολτό παντζαριών και κουβερτούρα και βγήκαν αυτά τα ζουμερά σοκολατένια cupcakes! 
Το καλύτερο είναι πως όποιος έφαγε δεν κατάλαβε το παντζάρι, οπότε είναι ένας τρόπος να το φάνε και τα παιδιά που συνήθως με τα λαχανικά δεν τα πάνε καλά.
 Δε χρειάζεται να βράσεις παντζάρια μόνο για τα cupcakes, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τα βρασμένα σε ατμό που βρίσκεις έτοιμα στο σούπερ μάρκετ. 
Πολτοποιείς στο multi 2 μεσαία παντζάρια (περίπου 140 γραμμάρια ήταν τα δικά μου) με 3/4 κούπας καστανή ζάχαρη
Ανακατεύεις το μείγμα με 1/2 κούπα ελαιόλαδο, 3 κουταλιές κακάο, 2 κούπες αλεύρι (χρησιμοποίησα 1 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως
 και 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις), 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ, 1 βανίλια, λίγο μοσχοκάρυδο, λίγη κανέλα, λίγο γαρύφαλλο,  
1/2 κουταλάκι σόδα και 1 κουταλιά ξίδι. Αν νομίζεις πως το μείγμα είναι αρκετά σφιχτό μπορείς να το αραιώσεις με λίγο νερό.
 Στο τέλος προσθέτεις 100 γραμμάρια κουβερτούρα σε σταγόνες ή σπασμένη σε κομματάκια. 
Μοιράζεις σε 12 θήκες για cup cakes και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Μόλις βγούν από το φούρνο μπορείς να πασπαλίσεις με λίγη ακόμα κουβερτούρα και να αφήσεις να λιώσει πάνω τους.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Κάτι νόστιμο

Αναγνώστες