Ζυμαρικά με πέστο αβοκάντο

Μία διαφορετική και πολύ νόστιμη σάλτσα για ζυμαρικά είναι το πέστο αβοκάντο. Και φυσικά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αντί για μαγιονέζα σε σαλάτες,
σάντουιτς ή όπου αλλού νομίζεις πως ταιριάζει ή ακόμα και σαν ντιπ για κριτσίνια ή φρέσκα λαχανικά.
 Αρχικά μουλιάζεις για 2-3 ώρες 3/4 κούπας κάσιους σε 1 κούπα νερό. Τα πολτοποιείς μαζί με το νερό στο multi μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα 
και προσθέτεις 1 ώριμο αβοκάντο, χυμό 1 λεμονιού, λίγο ξύσμα λεμονιού, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο που έχεις αφαιρέσει τη φύτρα 
στο εσωτερικό της, 1/2 κρεμμύδι, μερικά φύλλα βασιλικό ή δυόσμο, αλάτι και πιπέρι
Συνεχίζεις την πολτοποίηση για λίγα λεπτά και μπορείς να σερβίρεις αμέσως ή να φυλάξεις τη σάλτσα στο ψυγείο το πολύ για 1 ημέρα. 
Αν νομίζεις πως είναι πολύ πηχτή, την αραιώνεις με λίγο από το νερό που έβρασες τα ζυμαρικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Κάτι νόστιμο

Αναγνώστες