Τούρτα κορμός

Ο κορμός είναι ένα γλυκό που μπορείς να φτιάξεις με όποια γεύση κρέμας προτιμάς -εγώ επιμένω κι εδώ στην αγαπημένη μου κρέμα τυριού 
χτυπημένη με ζάχαρη άχνη και για επικάλυψη φυτική σαντιγύ- ή με την αγαπημένη σου μαρμελάδα και πασπαλισμένο με άχνη 
ή ακόμα και με μια απλή γκανάς σοκολάτας μέσα κι έξω για τους εθισμένους στη σοκολάτα.
Αυτό που δυσκολεύει συνήθως όποιον επιχειρήσει να φτιάξει κορμό δεν είναι άλλο από το τύλιγμα χωρίς να σπάσει το παντεσπάνι. 
Υπάρχουν όμως κάποια μυστικά που τα κάνουμε φανερά κι έτσι γίνονται όλα εύκολα. 
Ψήσεις το παντεσπάνι στο μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου που έχεις στρώσει λαδόκολλα να πιάνει και τα τοιχώματα 
- 1 δόση από το παντεσπάνι που έκανα στην τούρτα με το νούμερο 1 είναι ιδανική για το μέγεθος του ταψιού- 
και προσέχεις να μην παραψηθεί και ξεραθούν οι άκρες. Επειδή είναι λεπτό το παντεσπάνι 15 - 17 λεπτά είναι αρκετά.
Στρώνεις μια καθαρή πετσέτα της κουζίνας στο τραπέζι και πασπαλίζεις με λίγη άχνη. Αμέσως μόλις βγάλεις το παντεσπάνι από το φούρνο
το αναποδογυρίζεις πάνω στην πετσέτα και αφαιρείς τη λαδόκολλα. Μαζί με την πετσέτα, αρχίζεις να τυλίγεις το παντεσπάνι σε ρολό από την πιό μακριά πλευρά του
και το αφήνεις έτσι μέχρι να κρυώσει τελείως. Η πετσέτα πρέπει να έχει τυλιχτεί σαν να είναι η γέμιση που θα βάλεις μέσα στο ρολό.
Αφού κρυώσει ξετυλίγεις, σιροπιάζεις ελαφρά αν θέλεις μ' ένα πινέλο ή ραντίζεις με λίγο κονιάκ ή καφέ εσπρέσσο με κονιάκ, βάζεις τη γέμιση που επιθυμείς και ξανατυλίγεις.
Ακόμα κι αν οι άκρες του θρυμματιστούν λίγο μη σε ανησυχεί. Για πιό όμορφη εμφάνιση μπορείς να κόψεις μια λεπτή φέτα σε κάθε πλευρά του κορμού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια