Σοκολατένια μπαστουνάκια πορτοκαλιού

Όταν καθαρίζω πορτοκάλια που έχουν ωραία φλούδα με έντονο χρώμα και άρωμα πάντα σκέφτομαι πόσο ωραία σοκολατένια 
μπαστουνάκια θα μπορούσαν να γίνουν. Και μερικές φορές τα φτιάχνω. Είναι το πιό απλό και εύκολο κέρασμα που μπορεί να φτιάξει 
κάποιος, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι φλούδες πορτοκαλιού, ζάχαρη και κουβερτούρα.
Αν θέλεις να φτιάξεις σοκολατάκια με τη φλούδα 2 μεγάλων πορτοκαλιών, αρχικά την κόβεις σε λωρίδες, τις βάζεις να βράσουν 
με νερό που τις καλύπτει για 5 λεπτά και σουρώνεις. Επαναλαμβάνεις αυτή τη διαδικασία άλλες 2 φορές ώστε να φύγει η πικρή γεύση. 
Στη συνέχεια βάζεις 1 κούπα νερό με 1/2 κούπα ζάχαρη να πάρουν βράση και βάζεις μέσα τις φλούδες. Βράζεις πάλι για 5 λεπτά και βάζεις 
σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Απλώνεις τις φλούδες σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν για μια νύχτα.
Την επόμενη μέρα λιώνεις σε ένα κατσαρολάκι 200 γραμ. κουβερτούρα και βουτάς μέσα τις φλούδες. Αφήνεις πάνω σε λαδόκολλα 
να παγώσει πάλι η σοκολάτα. Αν τις βάλεις στο ψυγείο θα παγώσουν πιό γρήγορα αλλά θα θαμπώσει η σοκολάτα. Απλούστατο!

3 σχόλια:

  1. Τρελαίνομαι γι'αυτά τα σπιτικά σοκολατάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πορτοκάλι και σοκολάτα είναι μεγάλη αδυναμία !!!Φτιάχνω και εγώ και εξαφανίζονται γρήγορα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Marie-Anne Μαριάννα μου κι εγώ μ' αυτά κάτι τέτοιο παθαίνω. Υπάρχει μια αγωνία στο σπίτι μέχρι να τελειώσουν να ηρεμήσουμε όλοι!! 😊

    @nikol Είναι μοναδικός συνδιασμός! Είναι να μην εξαφανίζονται; Αυτά είναι ήδη παρελθόν, δεν αντέξαμε να τα κρατήσουμε πάνω από δυό ημέρες! 😊

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

Κάτι νόστιμο

Αναγνώστες