Ρεβιθόρυζο

 
Έφτιαξες ρεβιθάδα κι έμεινε και για την επόμενη μέρα αλλά δε θέλεις να σερβίρεις το ίδιο φαγητό;
 Σούρωσε τα ρεβίθια, βάλε 1 κούπα ρύζι για πιλάφι σ' ένα τηγάνι με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ζέστανε το μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. 
Πρόσθεσε καρότο σε φέτες, αλάτι, πιπέρι, κάρυ, 2 κουταλιές μουστάρδα, χυμό και ξύσμα 1 πορτοκαλιού και 2 1/2 κούπες ζεστό νερό. 
 Αφήνεις να σιγοβράσει. Μόλις δεις ότι κοντεύει να πιει όλο το νερό προσθέτεις χυμό λεμονιού, τα ρεβίθια και 1/2 κούπα σταφίδες.
Σερβίρεις με γιαούρτι ανακατεμένο με ελαιόλαδο, μουστάρδα και χυμό λεμονιού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Κάτι νόστιμο

Αναγνώστες