Για 'μένα το να φτιάχνω μπισκότα είναι κάτι σαν παιχνίδι. Μου αρέσει κάθε φορά να φτιάχνω άλλη γεύση, άλλο σχήμα, να αντικαθιστώ υλικά της βασικής συνταγής
και να βγαίνει πάντα κάτι άλλο από την προηγούμενη φορά. Φυσικά αυτό δεν έχει πάντα επιτυχία, αλλά και πάλι μικρό το κακό,
αφού ούτε τα υλικά τους είναι πολύ ακριβά, ούτε πολύς χρόνος πάει χαμένος αν το αποτέλεσμα είναι πολύ μακριά απ' αυτό που είχα στο μυαλό μου.
Μετά τα thumbprint cookies με μαρμελάδα λοιπόν ήρθε η ώρα της σοκολατένιας εκδοχής τους.
Αν θέλεις να τα δοκιμάσεις κι εσύ τότε ζύμωσε 125 γρ. βούτυρο, 100 γρ. ζάχαρη, 45 γρ. σκόνη κακάο, 1 κρόκο αυγού, 1 βανίλια, 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ, ελάχιστο αλάτι και 145 γρ. αλεύρι. Μπορείς να βάλεις τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά αν θέλεις να σφίξει λίγο ακόμα για να πλάσεις πιό εύκολα τα μπισκότα σου. Πλάθεις μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού και δημιουργείς τη γνωστή γουβίτσα-αποτύπωμα στο κέντρο. Ψήνεις για 12 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Μόλις τα βγάλεις από το φούρνο κι είναι ακόμα μαλακά μπορείς να ξαναπατήσεις λίγο στο κέντρο και να δημιουργηθεί λίγο μεγαλύτερο κενό. Τα αφήνεις να κρυώσουν καλά.
Ζεσταίνεις 1/4 της κούπας γάλα και το ρίχνεις πάνω από 125 γρ. κουβερτούρα ή κουβερτούρα γάλακτος. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, ανακατεύεις να δημιουργηθεί μια γκανάς που σου σπάει τη μύτη με τη μυρωδιά της και γεμίζεις τα μπισκότα. Αφήνεις μέχρι να παγώσει κι η σοκολάτα.
Αν και η σοκολάτα παίζει πάντα με πλεονέκτημα έναντι κάθε άλλης γεύσης για τους περισσότερους, από τα μπισκότα που έφτιαξα τα Χριστούγεννα,
0 Σχόλια